11.4.11

HŠD-Rheintal Balgach - HŠD Zagreb Arbon 5:2


Foto galerija kliknuti na fotku




 Nedjelja, 09.04.11, 12:00 sati
Igralište Aegeten, Widnau. Gledatelja 100
Sudac: Marko Topalović

HŠD Rheintal Balgach: Ivan Prlić, Marko Jelušić, Boris Bikić, Marko Marić, Anđelko Marić, Mato Ivić, Marko Andrijević, Anđelko Vidaković, Marko (Drago) Zeba, Miroslav Piličić, Marko (Maći) Zeba, Ilija Barišić, Anton Vuletić
HŠD Zagreb Arbon: Marijan Dreno, Željko Čirjak, Drago Horg, Stanko Cakalin, Tamas Bogner, Jozo Budimir, Ivica Sakić, Vlado Bikić, Anto Vonić, Dragan Stanić, Tomas Dreno, Ignacije Dreno, Marinko Vidaković, Mladen Marić
Strijelci za HŠD Rheintal Balgach: Anđelko Marić (3), Boris Bikić, Marko (Drago) Zeba
Strijelci za HŠD Zagreb Arbon: Anto Vonić, Drago Horg

Igrači HŠD Rheintal Balgach mogu, sa punim pravom reći da je ispravna poslovica „treća – sreća“! U trećem prijateljskom susretu protiv momčadi HŠD Zagreb Arbon došli su do svoje prve pobjede.
Po izuzetno lijepom vremenu, na terenu sportskog centra Aegeten u Widnau oko stotinjak gledatelja moglo je vidjeti lijepu nogometnu predstavu. Gosti iz Arbona su skoro potpuno dominirali igrom prvih dvadesetak minuta i u tom periodu su pogocima Ante Vonića i Drage Horga došli u vodstvo od 2:0. Osim toga imali su i par vrlo izglednih prilika koje nisu uspjeli iskoristiti a da rezultat ne bude veći u korist gostiju uvelike je doprinio vrlo raspoloženi vratar domaće ekipe, Anđelko Vidaković, koji se iskazao sa par vrlo dobrih odbrana. Polovicom prvog dijela susreta domaćini uspijevaju organizirati svoje redove i uspijevaju izjednačiti odnos snaga na terenu. Pogocima Borisa Bikića i Anđelka Marića uspijevaju izjednačiti rezultat na 2:2 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu susreta domaćini sve više preuzimaju inicijativu na terenu te je nakon desetak minuta igre Marko (Drago) Zeba doveo svoju momčad u vodstvo od 3:2. Igrači HŠD Zagreb Arbon ne uspijevaju iskoristiti par izglednih prilika koje su stvorili te njihova igra sve više gubi na intenzitetu. Sa druge strane domaćinima je vodeći pogodak uvelike podigao samopouzdanje te su njihovi napadači česti gosti ispred vratara Cakalina.Vratar Cakalin se iskazuje sa par vrlo dobrih odbrana ali ne uspijeva ispraviti sve greške njegovih suigrača. Pogocima Anđelka Marića pred kraj susreta postavljen je i konačni rezultat ovog susreta: HŠD Rheintal Balgach – HŠD Zagreb Arbon 5:2.

Poslije utakmice, srdačni domaćini su za svoje goste priredili ručak u klupskim prostorijama, a ugodno druženje se nastavilo do večernjih sati.
Sljedeći susret već je dogovoren- u kolovozu će se ponovno sastati ove dvije prijateljske momčadi na uzvratnom prijateljskom susretu u Arbonu. Već sada se može reći da su ovi susreti postali tradicionalni i na određen način oslikavaju vrlo uspješnu i prijateljsku suradnju ove dvije udruge.


Iz Widnau , Marinko Vidaković
Fotografije, Miodrag Šipura

Nema komentara: