10.6.08

5. Tradicijonalni malonogometni turnir HŠD-Rheintal

Fotogalerija-kliknuti na fotku

Vec petu godinu za redom, zadnji vikend u lipnju, Hrvatsko sportsko drustvo Rheintal iz Balgacha, organzira turnir u malom nogometu.Niti meteroloske prognoze koje su nagovjestavale kisovito vrijeme, niti kisa koja je tu subotu osvanula nije mogla pokvariti raspolozenje organizatorima turnira. Dobro uhodana ekipa clanova HŠD-Rheintal sve je dobro pripremila i do detalja razradila plan i tok sportskog natjecanja. Za osamnest ekipa, koliko ih je se prijavilo, turnir je mogao poceti. Kao domacin, Croatia Balgach zaigrala je protiv Dinama Balgach i time oznacila pocetak turnira. Dvanest ekipa iz kategorije Aktivni podjeljeni su u tri skupine i igralo se u prvom krugu svak sa svakim. Nakon toga su iz svake skupine po dvije najbolje ekipe usle u drugi krug. Veterani, njih sest ekipa podjeljeni u dvije skupine po tri, takodje su u prvom krugu igrali svatko sa svakim i dvije najbolje isle su dalje.

Dok su se ekipe u sportskom djelu natjecali a njihovi navijaci bodrili svoje favorite, nasi neumorni gril majstori: Vlado Ivusic,Anto Miskic,Lucijano Maric i Juric Marko spravljali su kulinarske specijalitete. Od neizbjeznih cevapcica u lepini, Bratwursta do Schnitzle i pomfrita. Nista manje posla nije imalo osoblje za sankom a to su nase lijepe cure: Luca Zeba,Anita Zeba,Ankica Zeba,Dragana Kovacic i nas maneken Marko Andrijevic.Ne pruza se cesto prilika da budete usluzeni od tako lijepog osoblja, te je zbog njih sank bio nonstop pun.
Najzahtjevniju obavezu imali su voditelji turnira: Marijan Brezovic,Anđelko Vidakovic,Boris Bikic. Moralo se dobro voditi racuna da ne bi doslo do kakve pogreske i da time ne bi nastetili nekoj od ekipa. Sudci Marko Maric i Antun Vuletic koji su sudili prvi krug natjecanja, svoj su dio posla odradili na vrhunskoj razini. Drugi krug natjecanja sudio je gosp. Edmund Pocak. A najodgovorniji zadatak imali su Mato Ivic i Stipo Petrovic. Oni su bili zaduzeni za rad na blagajni.

U polufinalnom dijelu kod sastava aktivni sastale su se ekipe: Mladost Balgach,NK Ban, Croatia Appenzell i Bosna Appenzell.. U prvom polufinalnom susretu aktivni Mladost Balgach izgubila je od Bosne Appenzell 2:1. Dok je u drugom susretu Croatia Appenzell finalni nastup izborila pobjedivsi NK.Ban 1:0. Za trece mjesto igrala je momcad Mladost Balgach
(Mato Marcinkovic,Ivo Zeba,Blazen Colic,Niko Jagustin,Kristijan Jagustin,Ivo Petrovic,Ilija Ivic,Kristijan Karamarkovic vratar)pobjedivsi NK Bana sa 4:0. Ovogodisnji zasluzeni pobjednici turnira kod aktivnih su Croatia Appenzell (Adriano vratar, Belic,Mijatovic,Gulan,Ilic i Jurkic) porazivsi ekipu Bosne Appenzell (Mirnes Hodzic, Miralem Mujkanovic,Elvir Gagulic, Adel Fazlic, Semir Zivcic i Elvis Zivcic) sa 3:0 (strijelci:Gulan,Agatic,Mijatovic) Fair Play pokal zasluzeno je dodijeljen NK Banu.

Kod veterana pravo u polufinalnom djelu nastupa izborili su: NK Jopa, Croatia Vorarlberg, Klub 35 i Croatia Buchs. Prvi polufinalni susret odigrala je ekipa Croatia Voralrberg porazivsi NK Jopu, a u drugom susretu ekipa Croatia Buchs pobjedila je ekipu Klub 35 i time si osigurala finalnu utakmicu. Pokal za trece mjesto pripalo je ekipi Klub 35 (Anto Sipura,Marko Maric,Jelusic Mato,Jelusic Pile,Jelusic Marko Maric,Robert Grgic,Anđelko Maric,Ivan Gasic) pobjedivsi NK Jopu na penalima.

Prvo mjesto, pokal i karton Karlovackog piva pripalo je momcadi Croatie Voralberlg (vratar:Kovacic Darko,Lazic Robert,Vidovic Goran, Karacic Ivica, Krnjic Zoran,Filipovic Ivo,Vucic Robert,Palinic Stipo,Galic Goran,Vidovic Igor) koja je pobjedila Croatiu Buchs (Ivo,Grgo,Zeljko,Vlado,Miro,Ivo,Madjarevic,Matek,Darko) na penalima 6:5.
Fair Play pokal osvoila je momcad NK Jopa.

Da je organizator na sve mislio i nista nije prepustio slucaju i za one najmladje bilo je sportskih natjecanja.U pauzi poslije prvog kruga nogometnog natjecana svoje nogometno umijece pokazali su i oni najmanji. Uzbudljiva i napeta utakmica odigrala se izmedju ekipe Pcelica Maja iz Widnau i Pinokia iz Balgacha. Pinokio Balgach pred sam kraj utakmice bio je u prednosti sa jednim golom. Dok su navijaci iscekivali sudijin zvizduk i time okoncanje utakmice s pobjedom Pinokia, brzom kontrom Pcelice Maje s desnog krila, napadac Jelusic Antonija iznenadila je zbunjenog vratara Karlu Petrovic. Time je okoncana utakmica sa rezultatom 9:9 na obostranu radost djece. Posebnu pozornost privuklo je natjecanje u rusenju piramide od malih pivskih bacvi, koje su malisani neumorno gadjali loptama i ponovno gradili.

Poslje turnira smo se svi preselili u klubske prostorije, gde smo uz prsut i vino analizirali sportski događaj.

HŠD-Rheintal zahvaljuje se svim ekipama koje su se odazvale i sudjelovale na ovom sportskom natjecanju.Zahvaljujemo se svim posjetiteljima,navijacima,clanovima koji su nesebicno pomagali te nasim sponzorima: Marbos Treuhandu i Match Baru.
(BB)

1 komentar:

Unknown kaže...

Pozdrav! Odličnu ponudu dresova možete pogledati na ovome webshopu. - dresovi