10.7.12

Picasso i HŠD Zagreb Arbon najbolji na turniru HŠD Rheintal Balgach


Fotogalerija kliknuti na fotku

 Velika vrućina (30-35 stupnjeva u hladu) ali i dobar nogomet bila su glavna obilježja ovogodišnjeg turnira u organizaciji HŠD Rheintal Balgach odigranom na terenima sportskog centra Aegeten u Widnau. Uz nešto manji broj ekipa zabilježena je vrlo dobra posjećenost usprkos nesnosnoj vrućini. Na ovom tradicionalnom turniru učešće je uzelo 15 momčadi – 8 u kategoriji aktivnih te 7 u kategoriji veterana.
Aktivne momčadi su kvalifikacijski dio odigrale podijeljeni u dvije skupine, a po dvije prvoplasirane momčadi su stekle pravo nastupa u finalnom dijelu.  U polufinalnim dvobojima uspješnije su bile momčadi Croatia Balgach i Picasso te izborile pravo nastupa u finalu. Finalni dvoboj u svoju korist je riješila momčad Picasso, boljim izvođenjem penala i tako ponijela titulu pobjednika ovogodišnjeg turnira.
U susretu za treće mjesto momčad Fortune je bila bolja od momčadi Bosna Appenzell.
Tako je kod aktivnih, na kraju, bio sljedeći poredak:

  1. Picasso
  2. Croatia Balgach
  3. Fortuna
  4. Bosna Appenzell

U kategoriji veteranskih momčadi kvalifikacijski dio je odigran u dvije skupine a po dvije prvoplasirane momčadi stekle su pravo nastupa u polufinalu. U prvom polufinalnom susretu momčad HŠD Zagreb Arbon je rezultatom 1:0 svladala momčad NK Bagi, dok je u drugom susretu momčad Herceg Bosna, pobjedom od 2:0 protiv momčadi NK Croatia Buchs, osigurala nastup u finalu.
U susretu za treće mjesto momčad NK Croatia Buchs je, rezultatom 2:1, slavila protiv momčadi NK Bagi, dok je u finalnom susretu momčad HŠD Zagreb Arbon rezultatom 2:0, protiv momčadi Herceg Bosna, osvojila titulu pobjednika ovogodišnjeg turnira HŠD Rheintal. Treba napomenuti da je momčad HŠD Zagreb Arbon do titule došla bez ijednog poraza te pokazala da je potpuno zasluženo ponijela titulu ovogodišnjeg pobjednika ovog tradicionalnog turnira.
Poredak veterana:

1.      HŠD Zagreb Arbon
2.      Herceg Bosna
3.      NK Croatia Buchs
4.      NK Bagi

Fair-play, nagradu koju organizator uručuje momčadi koja je svojim ponašanjem i sportskim duhom obilježila ovaj turnir, ove godine ponijela je ekipa Herceg Bosna.
Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada pobjednicima druženje se nastavilo do kasnih poslijepodnevih, pa i ranih večernjih sati.
Da ugođaj bude na vrhunskom nivou i ovaj put su se pobrinuli, već nadaleko poznati, vrijedni članovi HŠD Rheintal i još jednom pokazali svoje organizatorske sposobnosti. Svi gosti su lijepo i toplo dočekani uz, zaista vrhunsku uslugu.
Ostaje samo srdačno se zahvaliti HŠD Rheintal na još jednom uspješno organiziranom turniru te sa nestrpljenjem očekivati turnir 2013!

Iz Widnau-a, Marinko Vidaković 
Fotografije: Ilija Begčević

Nema komentara: