28.5.12

Nogometni susret protekao u športskom ozračju



Foto galerija kliknuti na fotku


Na prijateljskom nogometnom susretu izmeđ NK Jopi i HŠD Rheintal odigranom u nedjelju 27.05.2012 u Hohenemsu (Austrija), domaćini su slavili s rezultatom 7:4. Momčad HŠD-Rheintal prelazi u vodstvo pogotkom Ivana Prlića u 14 minuti. Slavlje nije dugo trajalo jer pritisak domaćina nije se mogao izdržati.U 20-toj minuti dolazi do izjednačenja pogotkom Ivana Katavića. Dosta neiskorištenih prilika kod obju momčadi dale su naslutiti da rezultat neće ostati dugo takav. Ivan Prlić ponovo u 31 minuti  dovodi HŠD-Rheintal  u vodstvo. Pauzu od 15 minuta nogometaši su iskoristili da malo predahnu i okrijepe se. Početak drugog poluvremena za gostujuću momčad nije bio nimalo lagan. Očito je bilo koje pivo više. Val smijeha igrača i navijača izazvao je Marko Zeba Maći kad je zatražio od sudca da svira pauzu od 5 minuta da se ponovo poslože. Naravno da su tu situaciju nogometaši NK Jopija iskoristili i pogotkom Ivana Katavića u 38min. ponovno dolazi do izjednačenja. 


Domaćini su nastavili nesmanjenim tempom kada je u 41 min. dosuđen jedanesterac u njihovu korist. S bjele točke puca Antonijo Pavlović i pronalazi prazan kut vratara Anđelka Vidakovića. Nakon toga domaćini su bili nezaustavljivi. U 48 minuti Milorad Cindrić postiže pogodak i dovodi svoju ekipu u prednost od dva gola. Tu razliku Ivan Prlić smanjuje u 56 min. koju ponovo povećava Josip Piličić Jopa prošavši protivničku odbranu u 61 min(5:3). Robert Vukšić postiže svoj prvi pogodak i u 64 min.  povećava na 6:3 da bi ponovo u 68 min. iskoristio nepažnju odbranbeni igrača HŠD-Rheintala i postigo svoj drugi zgoditak (7:3). Već se iščekivo sudijin zvižduk i označenje kraja utakmice kad su nogometaši HŠD-Rheintal krenuli u napad, Mio Čakarić upošljava slobodnog Borisa Bikića koji postiže gol i konačni rezultat od 7:4 u korist NK Jopija. 
Nakon toga druženje se nastavilo u vikendici gosp.Tome Jukića gdje su nas domaćini ugostili na zavidnom nivo. Dok su se dva odojka pekla nogometaši su komentirali utakmicu a neumorni konobari posluživali su hladno pivo i domaće vino. Bilo je tu i razni kolača koje su vrijedne domaćice pripremile. Uz ovakva druženja koja bi  mogla biti i češća rezultat zaista nije važan. Dogovorena je i uzvratna utakmica u Švicarskoj poslje godišnjeg odmora. Ovim putem se zahvaljujemo Josipu Piličiću i njegovoj momčadi NK Jopi na ugodnom gostoprimstvu i športskoj ferplay utakmici.

Za HŠD-Rheintal iz Hohenemsa Boris Bikić

Nema komentara: