10.10.11

Hrvatska fešta piva u Balgachu

Fotogalerija kliknuti na fotku

Nakon dugog a  i toplog ljeta stigla nam je jesen i naše prvo zajedničko druženje pod organizacijom HŠD-Rheintal. U prošlu subotu 8.listopada, ili po njemačkom oktobra, uživali smo u pravoj fešti piva nalik onoj u njemačkoj pokrajini Bavarskoj koja je poznata u cijelom svijetu.  HŠD-Rheintal  iz Balgacha organizirao je  Oktoberfest  4.puta  u nadi i želji da će biti još barem 44.puta. 

Fešti su nazočili brojni domaći i strani gosti. Kao i obično, na početku je većina sjedila i pozdravljala svoje prijatelje, rodbinu i poznanike. Samo su djeca bezbrižno skakutala uokolo ne misleći na spavanje. No, uskoro, nakon par krigli piva atmosfera se podigla i svi su krenuli na plesni podij razgibati noge uz svirku Hrvatskog  live banda MM. Svojim veselim taktovima obišli su cijelu našu domovinu od Zagorja, Slavonije, Like do Istre i Dalmacije.  Nije zaboravljena ni Bosna ni Hercegovina. Što bi se reklo – za svakog po nešto. 

Kao što je i red, uz dobro piće ide i dobro iće. Gosti su se mogli počastiti prigodnim menijem Oktoberfesta – svinjskom koljenicom, kobasicom sa kupusom te pečenom kokoši  s pomesom. Naravno, ništa toga ne bi bilo da nije dobre organizacije i vrijednih članova kluba koji su uložili veliki trud kako bi sve bezprjekorno funkcioniralo, a pogotovo u posluživanju 500-tinjak veselih gostiju. 

Kako bi bilo sve po protokolu kao  u srcu Münchena na pravom Oktoberfestu, otvorena je počasna bačva piva. Čast da prvi kušaju imali su sponzori, kojima se ovim putem zahvaljujemo i počasni gosti. Tako je 4.oktoberfest u Balgachu i službeno otvoren. Plesalo se i pjevalo do jutra –kola,polke, dvokorak, valcer. Sve se šarenilo od raznih  nošnji takozvani "Dirndl". Hrvati su na kratko bili pravi Bavarci i pokazali da cijene kulturu i drugih naroda.

HŠD-Rheintal   zahvaljuje svim gostima koji su svojim dolaskom podržali ovu festu te svim članovima koji su svojim nesebičnim radom pomogli u realizaciji iste. Do sljedećeg susreta – živi i zdravi bili i dobro pivo pili. Vaš HŠD –Rheintal iz Balgacha.

Za portal iz Balgacha Mirjana Lacković

Nema komentara: