3.7.11

Bosna Appenzell i NK Jopi slavili u Widnau


Fotogalerija kliknuti na fotku


Na ovogodišnjem turniru u organizaciji HŠD Rheintal Balgach, odigranom na terenima sportskog centra Aegeten u Widnau, nastupilo je 9 ekipa aktivnih te 10 ekipa veteranskih momčadi, a igralo se istodobno na dva terena, tako da nije bilo mnogo čekanja. Za razliku od prošlogodišnjeg turnira, ove godine je vrijeme izuzetno dobro poslužilo te je turnir odigran po vrlo lijepom i sunčanom vremenu što je naročito pogodovalo mnogobrojnoj publici.

Aktivne momčadi su kvalifikacijski dio odigrale podijeljeni u dvije skupine, a po dvije prvoplasirane momčadi su stekle pravo nastupa u finalnom dijelu.  U polufinalnim dvobojima uspješnije su bile momčadi Bosna Appenzell i Linden –Thal Garage te izborile pravo nastupa u finalu. Finalni dvoboj u svoju korist je riješila momčad Bosna Appenzell i tako ponijela titulu pobjednika ovogodišnjeg turnira.
U susretu za treće mjesto momčad Nicht Fussballer je bila bolja od momčadi Wakah-Wakah.
Tako je kod aktivnih, na kraju, bio sljedeći poredak:

  1. Bosna Appenzell
  2. Linden – Thal Garage
  3. Nicht Fussballer
  4. Wakah - Wakah

U kategoriji veteranskih momčadi kvalifikacijski dio je odigran u dvije skupine a po dvije prvoplasirane momčadi stekle su pravo nastupa u polufinalu. U prvom polufinalnom susretu momčad Klub 35 je, nakon izvođenja penala, bila uspješnija od momčadi HŠD Zagreb Arbon, dok je u drugom susretu momčad NK Jopi, takođe nakon izvođenja penala, osigurala nastup u finalu protiv momčadi NK Ban St. Gallen.
U susretu za treće mjesto momčad NK Ban je slavila protiv momčadi HŠD Zagreb Arbon, dok je u finalnom susretu momčad NK Jopi svladala momčad Klub 35, te poslije prošlogodišnjeg drugog mjesta osvojila titulu pobjednika ovogodišnjeg turnira HŠD Rheintal.
Poredak veterana:

1.      NK Jopi
2.      Klub 35
3.      NK Ban St. Gallen
4.      HŠD Zagreb Arbon

U obadvije kategorije proglašene su ekipe koje su svojim nastupima i sportskim ponašanjem zaslužile epitet nosioca nagrade za Fair-play. U kategoriji aktivnih tu titulu ponijela je momčad Wakah - Wakah, dok je u kategoriji veterana za najsportskiju ekipu proglašena ekipa HŠD Zagreb Arbon.

Hvale vrijedna akcija, zajednice žena HŠD Rheintal koje su za ovu prigodu napravile kolače i sav prihod od 600 franaka namjenjen u humanitarne svrhe.

Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada pobjednicima druženje se nastavilo do večernjih sati a poslije toga u klupskim prostorijama u Balgachu. Vrijedni domaćini su i ovaj put odlično obavili svoj posao a naruku im je išlo i lijepo vrijeme te su stolovi bili konstantno popunjeni.  

I ovogodišnji turnir je pokazao da je turnir HŠD Rheintal jedan od najbolje organiziranih i posjećenih ljetnjih turnira na ovim prostorima a iskreno se nadamo da će to biti i 2012. godine!

Iz Widnau-a, Marinko Vidaković 
Fotografije: Ilija Begčević

Nema komentara: