14.3.11

Ivana Martinović i Ilija Kovačić osvojili Večernjakovu Domovnicu 2011

Fotoalbum kliknuti na fotku

Ovogodišnji izbor „Večernjakove Domovnice“ može se ocijeniti kao vrlo uspješan za Hrvate iz Švicarske: Ivani Martinović  pripala je „Domovnica“ u kategoriji  najbolja glumica a Ilija Kovačić je proglašen za najboljeg u kategoriji sportaša amatera. Osim toga MNK Croatia Appenzell 97 je dobila visoko priznanje HNS-a (kristalni globus) za nemjerljiv doprinos u promidžbi hrvatskog sporta u svijetu, Bernarda Brunović je oduševila publiku fantastičnim nastupom a Ivica Kovačić je izvučen kao dobitnik druge nagrade za čitatelje.
No krenimo redom!

Od „Švicaraca“ prvo je nastupila Bernarda Brunović i oduševila publiku izvanrednom izvedbom skladbe „Vertrauen“ („Povjerenje“ op.A.) i zaslužila gromki aplauz oko 600 nazočnih gostiju. Odmah poslije njene izvedbe za najboljeg sportaša amatera, po ocjeni stručnog žirija, proglašen je Ilija Kovačić iz HŠD Rheintal Balgach, inače prvi vratar FC Basel U21. Ilija, nažalost, zbog klupskih obveza nije mogao biti nazočan dodjeli nagrade te je nagradu u njegovo ime primila njegova sestra Dragana Kovačić. Dragana se zahvalila organizatoru na dodijeljenom priznanju i ispričala u Ilijino ime što nije mogao osobno prisustvovati. Nagradu je dodijelio gospodin Ivan Matić iz tvrtke BHB, glavnog sponzora večeri.No, Ilija se nalazi na samom pragu profesionalne karijere i tada su svi termini već unaprijed gusto popunjeni. Draganin vrlo lijepi i upečatljivi govor popratio je gromki aplauz gostiju i glasno navijanje malobrojnih, ali raspoloženih, „švicarskih Hrvata“.
Poslije dodjele „Domovnice“ za najboljeg sportaša amatera uslijedila je stanka za večeru uz prijatnu i ugodnu glazbenu pratnju nadaleko poznatih „Baruna“.

Odmah poslije večere gospodin Pero Šarić, član Izvršnog odbora i povjerenik HNS za iseljeništvo, uručio je posebno priznanje malonogomrtnim klubovima MNK Croatia 97 Appenzell i MNK Croatia Berlin za promociju hrvatskog sporta u svijetu. Naime te dvije momčadi su bili prvaci u Švicarskoj i Njemačkoj u sezoni 2009/10 te predstavljali te dvije zemlje u Futsal Ligi šampiona. Tako je Hrvatska bila jedina zemlja koja je u tom natjecanju imala tri predstavnika.

-          Teško da će se ikada više ponoviti da dvije momčadi pod imenom Croatia predstavljaju Njemačku i Švicarsku u malonogometnoj Ligi prvaka. Zanimljivo je istaknuti da će pojedini igrači ta dva kluba koji nose hrvatsko ime nastupiti za reprezentaciju Njemačke i Švicarske na Europskom prvenstvu u futsalu 2012. Godine koje se igra u Hrvatskoj, u dvoranama u Zagrebu i Splitu. Hvala vam u ime naše Domovine- istakao je u svom govoru Pero Šarić.
U ime MNK Croatia 97Appenzell nagradu je primio Marinko Vidaković.
-          Rezultat koji je napravila momčad MNK Croatia 97 Appenzell je ogroman i toga smo i te kako svjesni. Ova nagrada daje nam veliki podsticaj da nastavimo i dalje i da pronosimo hrvatsko ime u Švicarskoj i svijetu. Velika hvala organizatoru i HNS-u na ovom priznanju a mi ćemo se potruditi da ovakav kristalni globus dobijemo i iduće godine- riječi su Marinka Vidakovića.

U kategoriji „Najbolja glumica“ i čitatelji i stručni žiri su bili jedinstveni- mlada i talentirana glumica Ivana Martinović primila je „Večernjakovu Domovnicu 2011“ iz ruku Petra Budimira, sponzora natjecanja.
-          Ovo mi je jako veliko priznanje i daje mi veliki poticaj za budući rad. Velika hvala organizatoru, čitateljima i žiriju, a velika, velika hvala mojoj majci za nesebičnu podršku- riječi su presretne Ivane.
Na kraju večeri upriličeno je izvlačenje nagrada za sve čitatelje koji su, slanjem svojih kupona, vrijedno glasovali u proteklih par tjedana. Sreća je htjela da je drugu nagradu (7 dana boravka u hotelu Major u Cavtatu) osvojio Ivica Kovačić (otac Ilije Kovačića) i tako svoju suprugu obraduje ne samo sinovim priznanjem nego i vrijednim nagradnim putovanjem.

Među brojnim gostima bili su i predstavnici raznih udruga i pojedinci iz Švicarske: predsjednik i rizničar HŠD Rheintal iz Balgacha, Boris Bikić i Stipo Petrović, naši dopisnici Kazimir Lovrić sa suprugom Karin te Stjepan Drozdek, Ruža Studer- predsjednica HKUD Fala Schaffhausen, obitelj Marine Božić, majka Ivane Martinović,Ivan Ivić sa portala www.hrvati.ch  i mnogi drugi.
Opširniji izvještaj sa dodjele „Večernjakove Domovnice 2011“ te popis svih dobitnika slijedi u narednom izvješću. Takođe i ekskluzivni intervju sa Ilijom Kovačićem.


Za Portal iz Bad-Homburga, Marinko Vidaković

Nema komentara: