3.3.09

Završena cetvorodneva duhovna obnova u HKM Zürich!


Foto Eugen Maric

Zürich /Einsiedeln Zahvaljujuci HKM Zürich i njenom voditelju fra Stipi Biško vjernici sa prostora Švicarske, Italije, Francuske, Njemacke, Austrije i Slovenije imali su mogucnost molitve i pracenja cetverodnevne korizmene duhovne obnove koju je predvodio vlc. Zlatko Sudac jedan od najkarizmaticnijih i najmisticnijih svecenika na cijem su se tijelu pojavile stigme, po kojima je postao poznat diljem domovine i svjeta.

Zlatko Sudac ima 38 godina, a pozornost javnosti na sebe je privukao tocno prija jednog desteljeca 1999. godine kada je iz malog otocnog mjesta u Novalji stigla nevjerojatna vijest o mladom župniku kojemu je na celu prokrvarila rana u obliku križa.

Za ova cetri dana okupilo se preko 15 000 vjernika iz gore naznacenih prostora. Svakodnevni seminari vlc. Zlatka Sudca su bili vrlo uzbudljivi i praceni su uz veliki mir, koncentraciju i razmatranje vjernika.
Vlc. Sudac je uz razmatranje, molitvu i klanjanje pred Presvetim, slavio i Euharistije, predanje života. Posebice je bilo dirljivo slavlje svete Mise za bolesnike, te molitve za darove Duha svetoga.

Mnogi su ovih dana zahvaljujuci Vlc. Zlatku ponovo osjetili svoje tijelo i svoj duh kojeg vec duže vremena nisu imali onakvog kakvog im je Bog stvorio. Nemam potrebe pisati o ozdravljenju tjela i duha silaskom Duha svetoga jer razmatranja vlc. Zlatka oslobadaju ljude, te dovodie do spoznaje da je za pronalaženje istine potrebno Srce koje je lišeno svake uvjetovanosti, svake sebicnosti, srce koje nema što zaštiti i ne teži ni za cim, te je zbog toga neustrašivo i slobodno. Seminari su dakle bitno bili odredeni nakanom da se dublje zaviri u tajnu covjeka i njegova srca.

Ovom zgodom se zahvaljujem fra Stipi Biško u ime svih vjernika na ovom lijepom daru kojeg je podario nama kao svoju zahvalnicu jer polovicom ožujka napušta ove prostore i odlazi na župu u Široki Brijeg (BiH).

Cast mi je da Vam vec sada mogu najaviti ponovni susret u Švicarskoj i to 11.09.2009. u HKM Solothurn gdje je vlc. Sudac vec boravio prija dvije godine!

Izvor: garevac.com Autor Miso Perak

Nema komentara: