8.3.09

HŠD-Rheintal inenađenje turnira u St.Gallenu

Foto-galerija kliknuti na fotku

Posljednjeg dana siječnja, u Volksbadhalle, u St. Gallenu, ponovno su se okupili prijatelji NK Ban St. Gallen, na tradicionalnom malonogometnom turniru. Uz učešće 7 aktivnih, 10 veteranskih i 3 ekipe juniora, mnogobrojna pubilka je došla na svoje. Imali su prilike vidjeti nadmetanja vrlo dobrih sportskih ekipa, pregršt lijepih utakmica, a najveću pozornost privukle su utakmice najmlađih. Da i ljubitelji rukometa ne bi ostali zakinuti, vrijedni i uslužni domaćini su montirali projektor u predvorju, te su svi nazočni mogli pratiti polufinalnu utakmicu naših kauboja. Pobjeda je gromoglasno proslavljena, a u publici su se našli i Poljaci, čija ekipa je nastupila na ovom malonogometnom turniru. Mora se priznati, vrlo fer i sportski su podnijeli poraz i čestitali našim navijačima i zaželjeli puno sreće u finalu (nažalost nije bilo dostatno- Francuska je opet pobijedila).

Kod aktivnih ekipa nastupilo je 7 momčadi i svi su igrali u jednoj skupini, te nije bilo polufinalnih i finalnih susreta. Pobjednik skupine je, ujedno, bio i pobjednik turnira, a na kraju je poredak bio sljedeći:


Aktivni:

1.Mladost SG

2.Restaurant Münzhof

3.El tri

4.Croatia Balgach


Najviše ekipa je nastupilo u natjecanju veterana, a igralo se u dvije skupine po 5 momčadi. U prvoj skupini, uvjerljivo, u polufinale su se plasirale momčadi Ekipa Barabe i Croatia Buchs. Prošlogodišnji viceprvak Zagreb Arbon, Internacionale i Dinamo SH nisu uspjeli proći u ovoj jakoj skupini. U drugoj skupini sve je bilo neizvjesno do zadnjeg susreta. Prošlogodišnji pobjednici, Croatia 92 Chur, su poklekli u zadnjem susretu protiv ekipe koja je napravila najveće iznenađenje, HŠD Rheintal Balgach. U direktnom susretu, u kojem je igračima Croatie Chur bio dovoljan neriješen rezultat za prolazak u polufinale, slavila je momčad iz Balgacha, rezultatom 2:1, usprkos predviđanjima skoro svih prisutnih da će Croatia ostvariti laganu pobjedu. Za drugog polufinalistu se pobrinula ekipa Croatia Appenzell pobijedivši direktnog konkurenta, ekipu NK Ban, rezultatom 4:0. Gosti iz Poljske, ekipa Viva Polonia, su završili natjecanje sa 2 osvojena boda. Prvo polufinale je dobila ekipa Croatie Buchs protiv HŠD Rheintal Balgach, rezultatom 2:1, a u drugom je ekipa Barabe osigurala učešće u finalu pobjedom 3:0 nad ekipom Croatia Appenzell. U finalu je Croatia Buchs pobijedila rezultatom 1:0 protiv ekipe Barabe, te zasluženo osvojila prvo mjesto, a u susretu za treće mjesto ponovno ekipa HŠD Rheintal pravi iznenađenje i pobjeđuje ekipu Croatia Appenzell rezultatom 2:0. Konačni poredak kod veterana:


Veterani:

1. Croatia Buchs

2. Barabe

3. HŠD Rheintal Balgach

4. Croatia Appenzell


Uz pokale za osvojena prva mjesta ekipe Mladost SG i Croatia Buchs su dobile i po pršutu.

Najveće zadovoljstvo za publiku bio je susret juniora do 14 godina gdje su mladi talenti pokazali svoje znanje. Igralo se u skupini od 3 ekipe a poredak je bio sljedeći:


Djeca do 14 godina


1.mjesto Hajduk

2.mjesto NK Ban St.Gallen

3.mjesto Rorscach/Arbon


Poslije proglašenja pobjednika nastavilo se veselo druženje uz pjesmu (čak i na mađarskom jeziku) i prepričavanje dogodovština sa netom završenog turnira. Jedno je svima bilo zajedničko- već sada su pale prijave za turnir 2011!

Iz St.Gallena, Marinko Vidaković

Nema komentara: